Näo-uuring: iPhone`i briti kasutajad on sama nägu peaministri ja ta naisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise kuuma soengulõikega mõjutas Victoria Beckham masse 2006. aasta sügisel
Sellise kuuma soengulõikega mõjutas Victoria Beckham masse 2006. aasta sügisel Foto: SCANPIX

Apple`i nutitelefoni iPhone omanike abil selgitati Suurbritannias välja need kuulsused, kelle näojooned sarnanevad kõige enam iPhone omanike endi omadega.

IPhone`l on rakendus Celebalike, mis analüüsib ja võrdleb soovitavat pilti kuulsuste piltidega, et leida pildil kujutatud inimesele sarnaseim kuulsus, kirjutab Daily Mail.

Nii on telefoniomanikud lasknud võrrelda oma fotot nende 250 kuulsuse fotoga, mis on rakendusse laetud. Tulemused on järgmised.

Selgus, et kõige rohkem sarnaseid naisenägusid leidub Walesi laulja Charlotte Churchi näole, meeste seast on nii-öelda enimlevinud näokuju koomik Peter Kayl, kusjuures teisel kohal on peaminister David Cameron.

Peaministri abikaasa Samantha Cameron asub vastavas naiste edetabelis kuuendal kohal, kusjuures on tähelepanuväärne, et viiendal kohal on endise peaministri Tony Blairi abikaasa Cherie Blair.

Vastavat edetabelit kümne popimaga nii meeste kui naiste osas näeb allpool. Pilte britilike nägudega kuulsustest näeb fotoaknast.

Kasulik turunduses?

Turunduslikus mõttes võivad need tulemused olla väärtuslik info. Nimelt on varasemates uuringutes välja selgitatud, et partnerite sarnane näokuju on üheks eelduseks pikale ja õnnelikule abielule, kuna näo järgi tunnetab inimene, kas teine inimene on talle lähedane ja sarnane või kauge ja erinev.

Seega on loogiline, et kuulsus, kelle näoga sarnanevad paljude teiste inimeste näod, suudab saavutada inimestega hea kontakti ja edastada ka efektiivsemalt reklaamsõnumeid.

Samas jälgivad paljud eriti 20ndates eluaastates inimesed hoolega kõike, mis on seotud kuulsuste ja nende poolt väljendatava elustiiliga, et olla ise samuti moekad ja trenditeadlikud.

Et selline väärtuste ülekandmine võib toimida, tõestab Victoria Beckhami juhtum, kui ta mõne aasta eest lõikas juuksed lühikeseks, mis vallandas üle maailma soengute a la Victoria buumi (vaata pilti fotoaknas).

Nii kõlab usutavalt Celeabalike`i kõneisiku väide, et rakendus on saavutanud kasutajate hulgas suure populaarsuse, kuna inimesed tahavad tõesti teada, millise kuulsusega nad sarnanevad.

«Paljudele inimestele öeldakse sageli, et kuule, sa oled mõne staariga sarnane. Nüüd saavad nad siis selle välja selgitada,» lisas kõneisik.

 

Popimad naised on:

 1. Charlotte Church, laulja

2. Kate Garraway, ajakirjanik

3. Cheryl Fergison, näitleja

4. Natalie Cassidy, näitleja

5. Cherie Blair, advokaat ja endise peaministri Tony Blairi abikaasa

6. Samantha Cameron, ärijuht ja peaminister David Cameroni abikaasa

7. Madonna, USA laulja

8. Fearne Cotton, saatejuht

9. Myleene Klass, laulja ja modell

10. Deborah Meadon, ärinaine. Pilti näeb naise koduleheküljelt siit

 

Popimad mehed on:

 1. Peter Kay, koomik

2. David Cameron, peaminister

3. Richard Hammond, saatejuht, «Top Gear»

4. Chris Moyles, BBC 1 raadiohommiku saatejuht

5. Prince Harry, troonipärija prints Charlesi poeg

6. Tiger Woods, USA golfimängija

7. Adrian Chiles, saatejuht

8. Frank Lampard, jalgpallur

9. James Corden, näitleja

10. Usher, USA laulja

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles