Uuring: suur osa inimesi loeb uudiste kommentaare

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interneti levikus oleme Euroopas tublimate seas.
Interneti levikus oleme Euroopas tublimate seas. Foto: Stanislav Moškov

Meediaagentuur Mediacom korraldas hiljuti interneti kasutamise uuringu, millest selgus, et uudisteportaalidest loeb suur osa inimesi artiklite all olevaid kommentaare.

Uuringu kokku pannud Patrik Kupenko ja Triin Ülesoo sõnul oli uudisteportaalides käitumine üldiselt ootuspärane. Sirvitakse pealkirju, loetakse enamhuvitavaid teemasid jne.

Üks huvitavamaid leide oli asjaolu, et 49 protsenti eestlastest ja 64 protsenti venelastest väidavad, et nad loevad kommentaare ning vastavalt 12 protsenti ja 16 protsenti ise ka kirjutavad kommentaariumisse. 

«Arvestades, et kommentaare loetakse nii palju, tuleks kindlasti seal toimuval silm peal hoida.

Ometi on seegi sotsiaalmeedia ning uudisportaalide kommentaare loeb Eestis tõenäoliselt rohkem inimesi, kui on Facebookil kasutajaid kokku.»

Profiilidest rääkides on kommenteerijad ja kommentaaride lugejad üsna kirju seltskond ja midagi esile tõsta on keeruline.

Ainukesena ehk seda, et enamasti on nad 30+ ning nende hulgas on päris palju pensionäre ja seeniore.  Samuti on venelased eestlastest aktiivsemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles