Väliskaubanduse puudujääk oli septembris imeväike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim ekspordib Eesti masinaid ja seadmeid
Enim ekspordib Eesti masinaid ja seadmeid Foto: Liis Treimann

Nii ekspordi kui impordi mahud olid septembris suured, seda rõõmustavam on statistikaameti analüütiku Riina Kerneri sõnul tõsiasi, et väliskaubanduse puudujääk oli väike.


2010. aasta septembris eksporditi Eestist kaupu 13,2 miljardi krooni väärtuses ja imporditi Eestisse 13,5 miljardi krooni eest.

Kaubavahetuse puudujääk oli vaid 0,3 miljardit krooni, mis vähenes üle kahe korra võrreldes 2009. aasta septembriga, teatas statistikaamet.

Näiteks 2007. aasta aprillis, kui tarbimine oli hoogne, oli väliskaubanduse puudujääk 5,5 miljardit krooni, ehk 18 korda suurem kui selle aasta septembris.

Selle aasta veebruaris oli väliskaubandus korraks ka 0,3 miljardi krooniga ülejäägis, kuid siis olid ka mahud kolmandiku võrra väiksemad kui septembris.

Septembris kasvas kaupade eksport jooksevhindades 41 protsenti ja import 35 protsenti eelmise aasta septembriga võrreldes.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles