Tallinna kesklinnas valmib 500 uut korterit

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ober-Haus Kinnisvara turuülevaatest selgub, et kuna Tallinna kesklinna hinnatud asukohtades on nõudlus taastumas ja arendusriskid võrreldes muude piirkondadega oluliselt madalamad, on seal alustatud mitmete korterelamute arendusprojektidega.


Ettevõtte hinnangul toimub hetkel kesklinnas juba ca 500 uue korteri ehitus, millest enamik valmib lähima aasta jooksul. Lisaks on kesklinnas kümneid algatatud detailplaneeringuga või juba kinnitatud planeeringuga krunte, mille ehitusmaht ulatub tuhandete ühikuteni.

«Vaadates turgu täna ja aasta tagasi, siis võrreldes eelmise aasta sügisega on Tallinna kesklinnas korterite tehingute arv ja rahaline maht oluliselt tõusnud.

Samas aga on ka müügipakkumiste arv tõusutrendis ja pakkumishindadel võib täheldada stabiliseerumist. Võrreldes eelmise aasta sügisega on välismaalaste, eelkõige soomlaste, osakaal kesklinna korteriturul oluliselt suurenenud,» märgib ettevõtte analüütik Rain Rätt.

Tema sõnul võib täna tõdeda, et eelmise aasta lõpus alustatud arendusprojektid on praktiliselt müüdud.

Üldjuhul on klientidele tänases turusituatsioonis vastuvõetav uute korterite hinnatase 18 000-24 000 krooni ruutmeeter kesklinna äärealadel ja 26 000-31 000 krooni ruutmeeter südalinnas.

Kui paar kuud tagasi tundus, et uute korterite puhul hakkab nõudlus kiiresti ületama pakkumist, siis viimaste nädalate jooksul võib märgata teatud nõudluse vähenemist.

Täna on kesklinna piirkonnas ca 2 000 müügipakkumist korteritele, kuid tehinguid toimub 90-120 kuus.

Sügisel on kesklinna korteriturgu ilmestanud mitmed tehingud keskmisest suuremate ja oluliselt kallimate hindadega. Näiteks toimusid tehingud Pirita teel hinnaga 6,2 miljonit krooni ja vanalinnas 5,5 miljonit krooni.

Kuigi üksikute objektide tehingute hinnad on vahemikus 40 000-50 000 krooni ruutmeeter, toimub enamik tehinguid kesklinnas siiski hinnavahemikus 18 000–30 000 krooni ruutmeeter.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles