Hiinlaste idee: droon kui takso

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tavaliste» taksojuhtide uus põhjus muretsemiseks: Ehang 184.
«Tavaliste» taksojuhtide uus põhjus muretsemiseks: Ehang 184. Foto: theverge.com

Hiina drooniehitaja Ehangi poolt tehnoloogia- ja elektroonikamessil CES 2016 rahva ette toodud iselendav ja inimest kandev masin «184» võib leida rakendust taksona, kirjutab Financial Times.

Riskikapitalistidelt on idufirma saanud juba üle 50 miljoni dollari ning astub kandadele Hiina juhtivale droonitootjale DJI, mis on müüginumbritelt maailma liider.

Ehangi teatel on 184 lennuloa taotlemise protsess juba käivitunud ning masinat Hiinas ka inimesega pardal testitud.

Firma kaasasutaja ja finantsdirektor Shang-wen Hsiao väljendas Briti majanduslehele veendumust, et droon võetakse kasutusele linnades lahendamaks liiklusummikute probleemi.

Pilootprogrammide osas peab firma läbirääkimisi koduses Guangzhous, aga ka Aucklandis ja Los Angeleses.

Ehang kavatseb hakata käitama droonide parki, mis korjavad kliente peale «täpselt nagu takso,» ütles Hsiao. Ühtlasi hakatakse masinat müüma üksikisikutele ning seda juba käesoleva aasta esimeses pooles.

«Piloodiluba pole vaja,» selgitas Hsiao. «Sisse istudes avaneb su ees kaart ja muud polegi tarvis teha kui valida koht kuhu sõita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles