SLK maksuvõlg nurjas saartevahelise vedaja hanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Kõrgelaid.
Parvlaev Kõrgelaid. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) kõrvaldas Sõru-Triigi parvlaevaliini ajutise vedaja hankelt Vjatšeslav Leedo laevafirma Saaremaa Laevakompanii (SLK), sest ettevõttel on maksuvõlg; vedaja leidmiseks korraldab ministeerium uue hanke.

Eile kirjutas minister alla käskkirjale, millega Saaremaa Laevakompanii kõrvaldatakse Sõru-Triigi hankelt maksuvõla tõttu. Kuna rohkem pakkujaid ei olnud, tuli ka hankemenetlus lõpetada ja korraldada tuleb uus hange, ütles MKMi pressiesindaja Mihkel Loide BNSile.

SLK tütarfirma Väinamere Liinid on hanke ka kohtus ja riigihangete vaidlustuskomisjonis vaidlustanud.

MKM kuulutas Sõru-Triigi praamiliinile ajutise vedaja leidmise hanke välja möödunud aasta oktoobris. Ministeerium otsis 850 000 euroga ajutist vedajat, kes teenindaks liini 2016. aasta oktoobrist kuni uue laeva Soela liinile saabumiseni eeldatavalt 2017. aasta maikuus.

Lepinguperioodil ehk kuni 2017. aasta maikuuni peaks ajutine vedaja tegema ligikaudu 526 reisi ja ministeeriumil on õigus mahtu muuta kuni 20 protsendi ulatuses.

Praegu teenindab Sõru-Triigi liini AS Saaremaa Laevakompanii kontsern parvlaevaga Kõrgelaid.

Millal ja missugustel tingimustel MKM uue hanke välja kuulutab, ei ole hetkel veel teada.

Tänase seisuga SLK-l maksuvõlga maksu-ja tolliameti kodulehe andmetel pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles