Marks and Spenceri juht astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marks & Spenceri kauplus Londonis
Marks & Spenceri kauplus Londonis Foto: SCANPIX

Rõivaste, majapidamistoodete ning toiduainete müügiga tegeleva Briti jaeketi Marks and Spencer (M&S) juht Marc Bolland teatas, et loobub oma ametikohast, kirjutab Financial Times.

Viis ja pool aastat tagasi ettevõttega liitunud Bolland oli M&Si kehvate majandusnäitajate tõttu juba mõnda aega investorite ja meedia surve all, kuid lahkumisotsuseni viisid teda äsja lõppenud pühadehooaja nõrgad tulemused. Aasta-aastalt kahanes üldkaupade nagu rõivad ja majapidamistarbed müük 5,8 protsenti.

Bollandi asemikuks määrati ettevõtte kaubandusdirektor Steve Rowe, kes on M&Si heaks töötanud viimased 25 aastat.

Ka Eestis tegutsev M&S on olnud Briti jaemüügiäris juba aastakümneid üks suurimaid turuosalisi, kuid viimastel aastatel ei ole selle majandusnäitajate kasv suutnud rivaalidega sammu pidada. Samal ajal kui ettevõtte kallimale segmendile keskenduv toidukaupade äri on suutnud klientide seas populaarsust säilitada, on selle rõivaäril olnud kiirmoetootjate ning veebimüügi ajastul võrdväärse konkurentsi pakkumisega raskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles