Hiina probleemid tõmbasid naftahinna rekordmadalale

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapumbad Bahreinis.
Naftapumbad Bahreinis. Foto: Hasan Jamali / AP

Brenti toornafta hind kukkus eile läbi taseme 35 USA dollarit barrelilt ning jätkab täna kukkumist, lüües uusi madalama hinna rekordeid aastast 2004 alates. Tänast kukkumist kiirendas peamiselt Hiina aktsiaturg, kus sel nädalal juba teist korda kauplemine peatati.

Täna hommikutundidel kukkus Brenti barrelihind Londonis ka läbi 33 dollari toetustaseme, kaubeldes kell 8 tasemel 32,75 dollarit barrelist. Pea samasse kohta on vajunud teine toornafta indikaatorhind, USA WTI, mis oli 3,5 protsenti miinuses ja kauples 32,53 dollari juures barrelist.

Nii madalal pole Brenti toornafta hind olnud alates 1 aprillist 2004.

«Naftaturgude tootes üle miljoni barreli naftat päevas üle nõudluse ning märkide puuduses igasugusest ratsionaalsest reaktsioonist tarnijate poolt pole mingi ime, et näeme jälle hindade allapoole pressimist,» ütles Reutersile Michael McCarthy, CMC Marketsi peastrateeg.

««Karude pidu» on nüüd alanud,» rääkis agentuurile PVMi tehniline analüütik Robin Bieber. «Trend on allapoole ning tõenäoliselt kiireneb - pole just soovitatav hoida praegu pikka positsiooni. Hinnasihid on madalamal ja needki on ilmselt vaid verstapostid teel kaugemale lõunasse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles