Volkswagen esitles legendaarse hipibussi elektrilist järeltulijat

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Budd-e näitab kontserni tulevikusuundi
Volkswagen Budd-e näitab kontserni tulevikusuundi Foto: SCANPIX

Saksa autokontsern Volkswagen esitles rahvusvahelisel tehnoloogia- ja elektroonikamessil CES elektri jõul liikuvat kontseptmudelit Budd-e, kirjutab Digital Trends.

Tegu on 1960ndatel ülipopulaarseks saanud Microbusi (tuntud ka Type 2 nime all) uusversiooniga, millele vihjab ka uue mudeli nimes kajastuv sõnamäng – hipibuss oli Saksamaal omal ajal tuntud Bulli nime all.

Budd-e on varustatud kahe elektrimootoriga, mis suudavad sõiduki panna liikuma kiirusel kuni 150 km/h. 101 kWh liitium-ioon-akupakk võimaldab katta ühe laadimisega väidetavalt kuni 600 kilomeetrit. Olemas on juhtmevaba laadimise võimalus ning Volkswageni väitel on Budd-e aku võimalik 80 protsendini laadida vaid 15 minutiga.

Praegu on see veel kontseptversioon, kuid kuulduste kohaselt võib tippelektroonikat täis topitud auto minna tootmisesse juba 2019. aastal.

Vaata ka CESil filmitud Budd-et tutvustavat The Verge'i videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles