Veerand miljonit eurot maksnud seapõleti seisab juba aasta jõude

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne seapõleti AS Vireeni juures.
Mobiilne seapõleti AS Vireeni juures. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Riigi rahadega eelmise aasta jaanuaris 250 000 euro eest soetatud mobiilne seapõleti seisab tänaseni riigile kuuluva loomsete jäätmete käitlemise tehase Vireen hoovi peal jõude.

Vireeni juht Tarmo Terav ütles, et plaanist on põleti kohta raske rääkida, kuna keegi ei taha ju uut seakatku puhangut. «Eesti kaitsejõud ostavad ka endale tankid ja soomukid, aga ega nad iga päev ei sõdi,» lisas ta.

Seakatku puhangu korral võiks põletit kasutada, kui kolle asub mõnel saarel, muidu Terava sõnul selle kasutamine mõistlik pole. Muud rakendust peale seakatku tõttu hukatud sigade põletamise Terav põletile välja pakkuda ei oska.

Põletit üritati kasutada möödunud suvel Puhja vallas, kuid hiljem selgus, et sigu seal tehnilise rikke tõttu põletada ei õnnestunud. Siiski esitas Vireen selle teenuse osutamise eest veterinaar- ja toiduametile ca 7000-eurose arve ning seetõttu kaotasid töökoha nii Vireeni endine juht Rait Persidski kui ka VTA juht Ago Pärtel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles