Miljardi dollari väärtusega TransferWise on tegelikult väikefirma

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TransferWise asutaja Taavet Hinrikus.
TransferWise asutaja Taavet Hinrikus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ehkki Kristo Käärmanni ja Taavet Hinrikuse asutatud TransferWise’i väärtus on miljard dollarit, on Briti äriregistri andmetel tegemist väikeettevõttega, vahendab Business Insider.

Majandusportaal kirjutab, et vastavalt lühendatud finantsaruande kohaselt oli ettevõtte 31. märtsil lõppenud finantsaasta käive alla 6,5 miljoni naela ehk 8,9 miljoni euro. Nn lühendatud aruannet, kus peab avaldama suhteliselt vähe andmeid, võivad avaldada vaid väikese ja keskmise suurusega ettevõtted. TransferWise ise teatas, et kasutas aruande koostamisel äriseadustiku erandit, mida saavad kohandada väikeettevõtted. Briti seaduste kohaselt peavad väikeettevõtted vastama kahele tingimusest kolmest: käive alla 6,5 miljoni Suurbritannia naela, bilansimaht alla 3,26 miljoni naela ja töötajate arv alla 50.

Finantsaruandest nähtub, et ettevõtte bilansis oli raha 45 miljonit naela, mis tähendab, et TransferWise’i käive peab olema alla 6,5 miljoni naela, mis teeb selle suhteliselt väikeseks firmaks isegi Eesti mõistes.

Ettevõtte kulud on käibest tunduvalt suuremad. Lühibilanss näitab, et ettevõttel on lühiajalist võlga (tähtajaga alla aasta) 11,6 miljonit naela (15,8 miljonit eurot).

Taavet Hinrikus kinnitas läinud aasta lõpus ka Postimehele, et ettevõte on kahjumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles