USA esitas emissioonipettuse tõttu Volkswageni vastu tsiviilhagi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: SCANPIX

USA võimud kaebasid Saksa autohiiu Volkswageni esmaspäeval kohtusse seoses heitmenäidupettusega, mis puudutas ligi 600 000 Ühendriikides müüdud autot.

USA justiitsministeerium ning keskkonnaagentuur (EPA) esitasid esmaspäeval Volkswageni vastu tsiviilkaebuse Detroidi ringkonnakohtule.

USA võimud väidavad, et ettevõtte rakendas sõidukites ebaseaduslikult tarkvara, mille abil läbisid mootorid föderaaltasandi emissioonistandardite katsed. Tavaliikluses lülitas tarkvara säästumeetmed välja, mille tagajärjel ei vastanud emissioonitasemed enam nõutud standarditele, ületades neid kohati 40-kordselt.

Süüdistuses öeldakse, et iga auto kohta võidakse nõuda kahjutasu kuni 37 500 dollarit ja kuni 2750 dollarit iga petuseadme eest. See tähendab, et summa võib minna üle 20 miljardi dollari. Täpset kahjunõude summat süüdistuses välja ei toodud.

Volkswagen tunnistas kõnealuse tarkvara rakendamist septembris. Ettevõtet võib veel oodata ka eraldiseisev kriminaalsüüdistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles