Leisi vald esitas Elektrilevile ligi 900-eurose kahjunõude

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi
Elektrilevi Foto: Mihkel Maripuu

Leisi vald esitas võrguettevõttele Elektrilevi OÜ 875,80 euro suuruse kahjunõude Metsküla seltsimajas tormi tõttu rivist välja läinud elektriseadmete remondikulude katteks, võrguettevõte pole aga nõus kahju hüvitama, kirjutab Saarte Hääl.

Detsembri alguses neli päeva väldanud sagedaste elektrikatkestuste ja pinge kõikumiste tõttu langesid Metsküla seltsimajas rivist välja hoonet küttev maasoojuspump ning maja tuletõrje- ja valvesignalisatsioonisüsteemid, mille korda tegemine läheb maksma 875,80 eurot.

Kui maaküte juba töötab, siis signalisatsioonisüsteemid saavad töökorda sel nädalal. Remondikulude katteks esitas Leisi vald kahjunõude Elektrilevi OÜ-le, kuid võrguettevõte hinnangul oli detsembri alguse tormi puhul tegu erakorralise sündmusega, sest tuule kiirus ületas jaotusvõrgu projekteerimisnorme (25 m/s).

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep Elektrilevi põhjendusega tingimusteta rahule ei jää. Vallavanema sõnul tekib küsimus, kas 25 m/s on Saaremaa kohta tõesti nii haruldane tuule kiirus, et seda võiks pidada vääramatuks jõuks.

Pikemalt kirjutab Saarte Hääl kahjunõudest oma homses lehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles