General Motors investeerib 500 miljonit isejuhtivate autode võrgustiku loomisse

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidujagamisrakendus Lyft
Sõidujagamisrakendus Lyft Foto: MOHD FYROL/AFP

Autotootja General Motos otsustas investeerida 500 miljonit dollarit sõiduvahendusettevõttesse Lyft, et asuda koos looma isejuhtivate autode võrgustikku.

GM-i teatel töötab ta Lyftiga selle nimel, et võimaldada klientidel tellida endale auto nutitelefoniga ukse ette, kusjuures sellel autol puuduks vajadus juhi järele.

Kokku oli Lyfti rahakasvatamisvooru suuruseks miljard dollarit, teisteks investeerijateks olid Saudi Araabia Kuningriigi Holding Co., Janus Capital Management ja Jaapani e-kaubanduse kontsern Rakuten Inc. Lyfti väärtuseks hinnatakse nüüd 5,5 miljardit dollarit, vahendab WSJ.

Tegemist on ühtlasi esimese tehinguga, kus suur autotootja lööb käed sõiduvahendusteenuse pakkujaga. See on ka igati loogiline, kuna viimaste teenuse üheks mõtteks on vähendada autotootmist ja kaasata igasse sõitu rohkem inimesi.

«Usume, et esimene ulatuslik isejuhtivate autode kasutusala saabki olema sõidujagamisplatvorm,» ütles GM’i president Dan Ammann.

Juba lähikuudel plaanitakse USA-s luua esimesed autorendikeskused, kus Lyfti juhid saavad autosid soodustingimustel rentida. GM on juba alustanud isejuhtivate autode tehnoloogia loomist ning esimesed töötavad lahendused peaksid Detridi tehases valmima sel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles