Sonny Aswani uusaastasoov: Eesti võiks enam kasutada Kagu-Aasia võimalusi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolarami Eesti juht Sonny Aswani (vasakul) ja Eesti president Toomas Hendrik Ilves Kehra paberivabriku lubjapõletusahju ja laastuliini avamisel.
lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES
Tolarami Eesti juht Sonny Aswani (vasakul) ja Eesti president Toomas Hendrik Ilves Kehra paberivabriku lubjapõletusahju ja laastuliini avamisel. lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES Foto: Liis Treimann

Tolaram Groupi Eesti juht Sonny Aswani ootab uuelt aastalt majanduskeskkonna püsimist tervena ning soovib Eesti kohaloleku suurenemist Kagu-Aasia võimalusi pakkuvatel turgudel.

Sonny Aswani, Kehra paberitootja Horizon ja Tolaram Investeeringute AS nõukogu esimees:

Tolaram grupi Eesti äridest suutis Horizon hoida esindatust üle 50 turul üle maailma. Ettevõttele on tõusnud tulu uutest, 2014. aasta lõpus ametlikult käiku antud rajatistest: uus lubjapõletusahi ja laastuliin on tõstnud vabriku tootmise efektiivsust ja annavad oma panuse keskkonnahoidu.

Kinnisvarasektoris saame vaadata tagasi edukalt kulgenud Pagari 1 kortermaja rekonstrueerimisele, mis oli silmapaistev arendusprojekt Tallinna vanalinnas. Mõne erandiga on kõik korterid tänaseks müüdud.

Tolarami grupile olid mullu suursündmused ühisettevõtte loomine Tolaram Africa ja Kelloggi vahel ning teine ühisettevõte Nigeerias Arla Foodsiga.

Uuelt aastalt ootan terve ja innustava majanduskeskkonna püsimist. Hea meelega näeksin, et Eesti kohalolek suureneks Kagu-Aasias, sest see piirkond pakub palju võimalusi.

Jõupaberi sektoris sõltub olukord turul suuresti nõudlusest ehitusmaterjalide järele [suur osa Horizoni paberist kasutatakse tsemendi- jm ehitusmaterjali pakkimiseks], kuid Horizonil on portfellis piisavalt erinevaid turge riskide hajutamiseks.

Samuti ootan, et väärtustataks enam Eesti puidutööstuse potentsiaali lisandväärtustega toodete nagu kvaliteetpaberi, mööbli, ehitusmaterjalide jm tootmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles