Vitsur: oli selge, et asjad ei saa nii hästi minna, kui enamik rääkis

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Postimehe suure majandusprognoosi teist aastat järjest võitnud LHV panga analüütik Heido Vitsur ütles, et möödunud aastal oli keerulisem ennustada kui alanud aastal. Tema sõnul on lootust, et tänavu hakkavad asjad minema veidi ülesmäge, seda vähemalt aasta teisel poolel.

- Palju õnne! Juba teist aastat järjest võidate Postimehe suure majandusprognoosi. Kui ma küsisin Leev Kuumilt (Konjunktuuriinstituudi juhtivteadur – toim) järgmise aasta prognoose, siis tema ütles, et seekord oli ennustada erakordselt raske. Kuidas oli see teie jaoks? Kas nii eelmisel kui sel korral oli ennustada kerge või raske?

Kuidas ütelda. Möödunud aastal arvasime suurt pilti –mitte majanduspilti, vaid üldist – jälgides, et asjad ei saa nii hästi minna, kui enamik rääkis. Lihtsalt selliseid eeldusi positiivseks nihkeks polnud. Me küll ei teadnud täpselt, millised mustad luiged välja ujuvad, aga me olime kindlad, et midagi jääb takistama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles