Rate.ee looja: eestlased kardavad oma äriideedest rääkida

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Liis Treimann.

Ettevõtlusklubi Ärikatel poolt eelmisel nädalal korraldatud üritusel toonitas IT-ärimees Andrei Korobeinik, et eestlaste suur viga seisneb selles, et nad kardavad rääkida oma äriideedest.


«Kui sa küsid ühelt keskmiselt inimeselt, mis äriga ta tegeleb, siis tavaline vastus on, et on üks projekt internetis, mida saab varsti näha», tõi Korobeinik näite. Tihti on idee aga juba teostatud või sellega teenimine väga ebatõenäoline.

Rate.ee looja rõhutas, et inimesed peaksid rohkem oma ideedest rääkima, sest ainult siis on võimalus saada tagasisidet oma projekti nõrkuste kohta ning uusi mõtteid ja ideid, mis võivad olla suureks abiks. Rääkida tasuks seejuures kas või sõpradega.

Korobeinik tõi heaks eeskujuks ameeriklased.

«Istusime sõbraga Silicon Valley ühes kohvikus ja rääkisime oma tegemistest. Mõne hetkega tuli inimesi paremalt-vasakult ning hakkasid oma ideedest  rääkima ning nõu küsima.»

Korobeinik lootis, et kunagi ehk tuleb selline õhkkond ka Eestisse.

Vastuseks küsimusele, mis juhtub, kui keegi peaks idee varastama, vastas Korobeinik, et idee ei maksa kunagi mitte midagi. Kõige olulisem idee juures on selle teostus.

«Facebook, Google, Skype, Starbucks  – ükski nendest polnud enda valdkonnas esimene. Ideed olid ammu teostatud. Nad tegid lihtsalt teostuselt midagi teistmoodi.»

Korobeinik nentis üritusel, et ettevõtlusega alustamine ei ole tegelikult keeruline.

«Mida rohkem sa midagi teed, seda suurem on tõenäosus, et see ka õnnestub. Enne portaali rate.ee  oli mul vähemalt neli äri, mida ei saatnud edu,» julgustas Korobeinik noori.

«Tehke midagi, mis teile meeldib. Ärge tehke asju raha pärast. Enamik edukatest startup' idest on kasvanud välja hobidest.»

Ärikatel on Eesti suurim noortele suunatud ettevõtlusklubi, mis koondab aktiivseid ja teotahtelisi noori, kes tahaksid ennast harida ettevõtluse ning investeerimise valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles