Elektrilevi ehitab Hiiumaale uue alajaama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia põhivõrgu alajaam Kadaka teel. Pilt on illustratiivne.
Eesti Energia põhivõrgu alajaam Kadaka teel. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihke Maripuu / PM

Võrguettevõte Elektrilevi sõlmis ehitajaga 1,4 miljoni eurose lepingu Hiiumaa Käina piirkonnaalajaama rekonstrueerimiseks - uuendustööde tulemusena paraneb elektrivarustuse kindlus 5578 Hiiumaa majapidamisel ja ettevõttel.

Elektrilevi võrgu üldplaneerija Meelis Kodrese sõnul tingisid alajaama uuendamise amortiseerunud seadmed ning vajadus piirkonna elektrivarustuse kindlust suurenda. «Käina piirkonnaalajaam on Hiiumaa elektrivõrgu oluliseks sõlmpunktiks ning vananenud võrguseadmed ei taga enam piisavat töökindlust,» lisas Kodres.

Käina piirkonnaalajaama läbib aastas rohkem kui 43 000 megavatt-tundi energiat ning alajaam varustab 5578 Käina valla majapidamist ja ettevõtet, sealhulgas kiletootjat Dagöplast.

Käina piirkonnaalajaama rekonstrueerimise töid teostab Merko Infra AS. Uuendustööde käigus ehitatakse uus alajaama hoone, paigaldatakse uued jaotusseadmed, rajatakse võrguühendused ja demonteeritakse vanad jaotusseadmed. Praegu tegeldakse alajaama projekteerimistöödega ning ehitustööd algavad kevadel. Käina piirkonnaalajaama uuendamisetööd jõuavad lõpule 2017. aasta kevadel.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis enam kui 30 võrguettevõtte seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles