Veskimägi: Eesti ühepoolne sõltuvus Venemaa gaasist on minevik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti ühepoolne sõltuvus Gazpromist ja Venemaa gaasist on minevik, mistõttu võiks gaasi kui keskkonnasõbralikku kütust Eesti majanduses rohkem kasutada, ütles Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, kelle sõnul on Elering võtnud Balti riike ja Soomet ühendava gaasituru loomise enda prioriteediks.

Eestis on aastaid peetud sõltuvust Vene maagaasist julgeolekuohuks, kuid nüüd on olukord muutunud, kinnitas Taavi Veskimägi, kelle hinnangul võiks keskkonnasõbralikku looduslikku gaasi võiks Eestis rohkem kasutada, vahendas ERR.

Nimelt alates uuest aastast kuulub Eesti gaasitorustike süsteem Eleringile, mis siiani haldas vaid Eesti elektrivõrku. «Meil on paljude turuosaliste ja tarneahelatega gaasivõrgustik, mis tähendab seda, et maagaasi võiks ja saaks Eesti majandusarengus julgemalt kasutada, sest ühe tarnija ja sellest tuleneva tarneahela risk on kadunud,» rääkis Veskimägi.

Eleringi juhi sõnul ei tohiks gaasi enam diskrimineerida ja näha energiaressurssi julgeolekuohuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles