Kudrin liigitas Venemaa nõrkade riikide hulka

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahandusminister Aleksei Kudrin
Vene rahandusminister Aleksei Kudrin Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Venemaa on sotsiaalkindlustusmakse tõstes 26 protsendilt 34 peale käitunud nõrga riigina, teatas asepeaminister ja rahandusminister Aleksei Kudrin Moskvas maksukonverentsil esinedes.


Minister märkis, et sotsiaalkindlustusmaksete kasv on seotud pensionisüsteemi tulude vähenemisega ja pensionide indekseerimisega 46 protsendi peale 1. detsembrist 2009 kuni kuni 2010. aasta lõpuni, vahendas lenta.ru Interfaksi.

«Riigile raskel ajal otsustasid poliitikud tõsta pensione, kuid ilma makse tõstmata pole seda võimalik teostada.,» märkis Kudrin. Ta lisas, et penionitõusu oli vaja, kuid küsimus on selles, kuidas seda ülesannet täita, kui pensionisüsteemi puudujääk jääb alles isegi pärast maksude tõstmist.

Kudrin rõhutas, et pensionifondi puudujäägi katmiseks on kaks teed – struktuursete meetmete tegemine, mis tähendaks ennetähtaegsete pensionide vähendamist ja pensioniea tõstmist, ning teise võimalusena maksude kergitamine.

«Meie valisime maksutõusu,» nentis ta ja lisas, et kui riik on nõrk, siis lähebki see kindlustusmaksete tõstmise teed. «Esimene samm on nüüd tehtud,» lausus ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles