Foto: uus parvlaev lasti Poolas vette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue parvlaeva veeskamine.
Uue parvlaeva veeskamine. Foto: Erakogu

Täna pärastlõunal toimus Poola Remontowa laevatehases esimese uue, Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad OÜ poolt tellitud ning mandri ja Eesti suursaarte vaheliseks liikluseks ehitatava parvlaeva «Tõll» veeskamine.

TS Laevad juhatuse esimehe  Kaido Padari sõnul oli laeva veeskamine  efektne vaatepilt, mil laev lasti mõnekümne sekundi jooksul  korraga külg ees vette. Veeskamise  hetkeks on laeva kere saanud ujumiskõlblikuks, mis tähendab, et  laevaehituses on  oluline etapp läbitud. «9 kuud metallitöid on tehtud ja  ligi 1800 tonni rauda lasti täna Poolas vette,» lisas Padar pressiteates.  Edasised laeva ehitustööd toimuvad juba vees. Merele käigukatsetusteks on  laev valmis minema juba kevadel.   

Uued parvlaevad on 114 m pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadel on päästevahendid 700-le reisijale ning kahel tekil istekohti 500-le reisijale. Uued laevad saabuvad Eestisse 2016. aasta suve teisel poolel ning asuvad liinile alates tuleva aasta oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles