Läti valitsus kärbib kulusid ja alandab tulumaksu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis.
Valdis Dombrovskis. Foto: SCANPIX

Läti valitsuskabinet jõudis eile kokkuleppele tuleva aasta riigieelarve kärbetes, muu hulgas vähendatakse üksikisiku  tulumaksu seniselt 26 protsendilt 22-le.

Kokku peab Läti 2011. aasta riigieelarvet kärpima 280 miljoni lati (üle kuue miljardi Eesti krooni) võrra, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Lisaks üksikisiku tulumaksu alandamisele tõstetakse  tulumaksuvaba miinimumi kümne lati võrra 45 latini (ligi 1000 Eesti krooni), ka tõstetakse osadele toodetele kehtinud madalat käibemaksumäära kahe protsendi võrra 12 protsendini.

Miinimumtasu tõstetakse aga seniselt 180 latilt 200 latini (veidi üle 4400 Eesti krooni). Kärpemeetmete täpsema kava peaks rahandusministeerium avalikustama lähipäevil.

Meetmetega loodab Läti valitsus tasakaalustada riigieelarvet ja viia see vastavusse rahvusvaheliste võlausaldajate esitatavate nõudmistega. Valitsus on lubanud vähendada riigieelarve puudujääki Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) seatud laenutingimuste piiresse ja täita Maastrichti kriteeriumid juba 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles