Keemiatööstus kärbib kulusid, kuid hoiab töötajaid

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG suuromanik Priit Piilmann toonasele peaministrile Taavi Rõivasele selgitusi jagamas.
VKG suuromanik Priit Piilmann toonasele peaministrile Taavi Rõivasele selgitusi jagamas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Viru Keemia Grupi suurosanik Priit Piilmann:

Meie ettevõttele kujunes mööduv aasta tänu nafta hinna madalseisule väga raskeks. Tänaseks me oleme madalate hindadega kohanenud ja käsitleme seda olukorda kui uut reaalsust. See tähendab, et ettevõtte plaanid järgmiseks aastaks on  tehtud praeguse nafta hinna taseme juures, sest hinnatõusu me ette ei näe.

Viru Keemia Grupi peamine ülesanne on hoida tootmise omahind võimalikult madalal, et suuta konkureerida naftatootjatega.

Seetõttu tegeleme pidevalt tegevuskulude vähendamisega. Töötajatele tähendab see mõningaid valusaid kärpeid, kuid vallandamiste ohtu uuel aastal pole. Meie eesmärk on ettevõte töös hoida.

Õnneks võib Eesti majanduskekskkonda pidada stabiilseks ja me prognoosime selle jätkumist. Valimiste järgselt oli tunda mõningast poliitilist tõmblemist, kuid praeguseks on need ebakõlad üle elatud ja me loodame ka poliitilise kodurahu jätkumisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles