Maailma rikkamad kaotasid tänavu miljardeid dollareid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett (vasakul) ja Microsofti asutaja Bill Gates Microsoft Buffetti juhitava Berskhire Hathaway aktsionäride koosolekul laautennist mängimas.
Warren Buffett (vasakul) ja Microsofti asutaja Bill Gates Microsoft Buffetti juhitava Berskhire Hathaway aktsionäride koosolekul laautennist mängimas. Foto: SCANPIX

Maailma rikkamaid inimesi reastava edetabeli Bloomberg Billionaire Index andmetel kahanes 400 esirikkuri varanduse väärtus 28. detsembri börsipäeva lõpuks aastatagusega võrreldes 19 miljardi dollari võrra.

Tegu on esimese korraga alates Bloombergi edetabeli loomisest 2012. aastal, mil 400 rikkama inimese varanduste koguväärtus on aasta lõikes vähenenud. Selle põhjusena näeb Bloomberg mitmete oluliste börsikaupade hinna langust ning tänavu Hiina majandust tabanud probleeme.

Maailma rikkama viie inimese seas oli suurimaks kaotajaks Mehhiko telekomimagnaat Carlos Slim, kes veel kaks ja pool aastat tagasi hoidis edetabelis esimest positsiooni. Käesoleval aastal kaotas ta oma varanduse väärtusest pea 20 miljardit dollarit ning asub hetkel edetabelis alles viiendal kohal. Microsofti asutaja Bill Gates, kes on alates 2013. aasta maist maailma rikkaima inimese tiitlit kandnud, kaotas tänavu oma varandusest 3 miljardit dollarit. Suurte kaotajate hulka kuulus ka legendaarne investor Warren Buffett, kes peamiselt oma valdusfirma Berkshire Hathaway kahjumi tõttu kaotas 11,3 miljardit dollarit. Hea aasta oli aga rõivaketi ZARA loojale Amancio Ortegale, kes kasvatas oma varandust 12,1 miljardi dollari võrra, tõustes teisele positsioonile. Kõige edukamaks oli ülirikkurite seas Amazoni tegevjuht ja asutaja Jeff Bezos, kes on tänaseks 31 miljardi dollari võrra rikkam kui aasta alguses, tõustes sellega edetabelis neljandale positsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles