Kuidas juhtida samaaegselt kahte miljardi-dollari-ettevõtet?

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Dorsey
Jack Dorsey Foto: SCANPIX

Korraga mikroblogivõrgustikku Twitter ja makseteenuste ettevõtet Square juhtiv Jack Dorsey selgitas hiljuti veebifoorumis Product Hunt toimunud interaktiivses intervjuus, kuidas ta suudab topeltkoormuse ja -vastutusega edukalt toime tulla, vahendab Business Insider.

«Ma üritan luua võimalikult järjekindla rutiini,» selgitas Dorsey. «Samad asjad igal päeval. See tekitab stabiilse olukorra, mis aitab mul olla efektiivsem, kui pean reageerima millelegi erakorralisele.»

Vaid vähesed juhid on suutnud kahte suurettevõtet edukalt korraga juhtida, kuigi mitmed on proovinud. Tuntuimaks on ilmselt Steve Jobs, kes tüüris samaaegselt Apple´it ja animatsioonistuudiot Pixar.

Dorsey selgitas, milline hästiplaneeritud tegevuskava aitab temal suure töökoormuse ja vastutusega toime tulla. Tema uneajaks on kuus tundi – magama läheb Dorsey hilisõhtul kell 11 ning ärkab kell 5 hommikul. Seejärel teeb ta 20 minutit trenni, valmistab kohvi ja alustab tööpäevaga. Varasemates intervjuudes on ta selgitanud, et hommikuti tegeleb ta Twitteriga ning pärastlõunal alustab tööd Square´is.

Seni on selline rutiin Twitteri 2006. aastal ning Square´i 2009. aastal kaasasutanud Dorsey´le sobinud. Dorsey juhtis Twitterit selle esimesel kahel tegutsemisaastal ning asus uuesti samale positsioonile tänavu suvel, mil ettevõtte kehvad näitajate tõttu oli sunnitud lahkuma pikaaegne tegevjuht Dick Costolo. Novembris börsile läinud Square´i on Dorsey juhtinud aga algusest peale.

Twitteri börsiväärtuseks on hetkel 15,69 miljardit dollarit, Square´il aga 4,13 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles