Suurim naftatootja võitleb rekordilise eelarvedefitsiidiga

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investorid Riyadhi börsi hindu näitavate ekraanide ees Saudi Araabias. Kogu maailma suurima naftatootja majandus on saanud toornafta madala hinna tõttu suure löögi.
Investorid Riyadhi börsi hindu näitavate ekraanide ees Saudi Araabias. Kogu maailma suurima naftatootja majandus on saanud toornafta madala hinna tõttu suure löögi. Foto: FAISAL AL NASSER / REUTERS

Maailma suurim naftatootja Saudi Araabia plaanib oma rekordilist eelarvedefitsiiti vähendada kulukärbete ja tulu suurendamisega muudest tuluallikatest kui nafta.

Saudi Araabia eelarve jäi tänavu 367 miljardi riaaliga (88 miljardit eurot) defitsiiti, teatas riigi majandus- ja arengunõukogu täna.

Järgmise aasta eelarve puudujääk on plaani kohaselt 326 miljardit riaali ehk 78 miljardit eurot, vähendades survet hakata müüma välisriikides asuvat vara eelarveaukude täiteks, vahendas Reuters.

Järgmise aasta eelarve kulutused ulatuvad 840 miljardi riaalini, olles 135 miljardi võrra väiksemad tänavustest. Tänavuse eelarve kulutuste maht oli tegelikult ka samas suurusjärgus tulevase aasta omaga, kuid kujunes aasta jooksul palju suuremaks.

Tänavu teenis Saudi Araabia eelarvetulu 514 miljardit riaali, ehkki oli kavatsenud teenida 715 miljardit. Tulevase aasta eelarve tulude maht on 608 miljardit riaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles