Cameron julgustas britte meenutama kristlikke juuri

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron Petlemmas kiikamas sõime, kus Jeesus arvatakse olevat sündinud.
David Cameron Petlemmas kiikamas sõime, kus Jeesus arvatakse olevat sündinud. Foto: dailymail.co.uk

Peaminister David Cameron tõstis oma tänavuses jõulusõnumis esile Suurbritannia «kristlikke väärtusi», mis kannavad endas lootust ning on võimaldanud saareriiki «edukalt kodu rajada [ka] neil, kes usuvad midagi muud või kel usku polegi.»

Cameroni sõnum, kes on varasemalt tunnistanud, et ta enda usk «nagu tuleb ja läheb,» oli seekord tugeva kristliku tonaalsusega, kirjutab Financial Times.

Peaminister tänas Briti kaitseväelasi nende teenete eest võitluses islamistidega ning hädaliste aitamisel.

«Kuna nemad trotsivad ohtu, on meil rahu,» ütles Cameron. «Ja seda me meenutamegi, tähistades Jeesuse Kristuse – Rahuvürsti – sündi. Kristliku riigina tuleb meil alati mäletada, mida Tema sünd esindab: rahu, halastust, headust ja üle kõige lootust.»

«Ma usun, et me kõik peaksime mõtlema selle tõsiasja peale, et just nende oluliste religioossete juurte ja kristlike väärtuste tõttu on võinud Britannias endale edukalt kodu rajada [ka] need, kes usuvad midagi muud või kel usku polegi »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles