Kiviõli elanikud ähvardavad riiki kahjunõudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli tuhamäed
Kiviõli tuhamäed Foto: Mihkel Maripuu

Kiviõli karjäärilaienduse alal asuvate maade omanikud pöördusid majandusminister Juhan Partsi poole taotlusega lõpetada kinnistute sundvõõrandamine või vastasel juhul on nad sunnitud esitama riigile kahjunõuded kirjutab ERR.

Kaheksa maaomanikku viitasid asjaolule, et alates sundvõõrandamise avalduse esitamisest Kiviõli Keemiatööstuse OÜ poolt eelmise aasta novembrist on maaomanike põhiõigusi piirav menetlus kestnud juba üle aasta.

«Sundvõõrandamist ettevalmistava menetluse väljundita kestmine ja viibimine takistab maaomanikel oma kinnisasju normaalselt, sihtotstarbeliselt ja kasumlikult majandada, sõlmida kokkuleppeid kolmandate isikutega, taotleda põllumajandus- ja muid toetusi, investeerida, võtta kinnistute tagatisel laenu, ehk laiemalt teostada omandipõhiõigust,» leidsid maaomanikud.

Maaomanike sõnul õnnestub neil vältida ulatusliku varalise kahju tekkimist, kui riik lõpetab menetluse viivitamatult. Menetluse jätkudes on nad endi sõnul sunnitud riigile esitama vastavad kahjuhüvitusnõuded, mis kokku võivad ulatuda mitmetesse miljonitesse Eesti kroonidesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles