Erki Kilu: aasta jääb ilmselt meelde meie enda sularahavõrgustiku avamise poolest

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV avas esimesed sularahaautomaadid augustis. Fotol Erki Kilu.
LHV avas esimesed sularahaautomaadid augustis. Fotol Erki Kilu. Foto: Eero Vabamaegi/

LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu ütles Postimehele, et lõppev aasta oli panga jaoks taas hea, mis jääb ilmselt meelde just meie enda sularahaautomaatide võrgustiku avamise poolest.

«Augusti lõpus paigaldasime oma esimesed sularahaautomaadid ja tänaseks on neid kokku 12,» selgitas Kilu. «Teisalt oli aasta olulisemaid sündmusi ka LHV Groupi börsile tulek, kui noteerisime Tallinna börsil allutatud võlakirjad ja viisime edukalt läbi uute võlakirjade avaliku pakkumise. Saime juurde tuhatkond uut investorit,» lisas ta.

Aasta alguses sai LHV Pank Eestis teise pangana Euroopa arveldussüsteemi otseliikmeks ja kuigi seda võib-olla kliendid suuresti ei märkagi, on see tähtis, kuna saame nüüd pakkuda kindlamat ja mugavamat arveldusteenust.

«Suutsime hoida end tänavu aktiivsel ja innovaatilisel kursil ka selles vaates, et täiendasime järjepidevalt oma pakutavat uudsete teenustega» sõnas pangajuht. «Näiteks InnovFini garantii ettevõtete laenudele, krüptorahanduse projekti Cuber käivitamine, mobiilipanga arengud või EveryPay interneti-kaardimaksete platvorm. Soovime olla siinmail avatud panganduse heaks näiteks ehk teha koostööd oskuslike partneritega, et tuua klientidele võimalikult head teenused,» lisas ta.

Kilu sõnul jääb 2015. aasta meelde ka selle poolest, et ilmselt on LHV nimi täna veel rohkem tuntud kui aasta tagasi.

«Sularahaautomaadid ja edukas võlakirja emissioon suurendasid klientide hulka, kes oma rahaasju meie juures ajavad. Kliendid on suurendanud ka meie juures hoiustatavat vara, kasvanud on laenumahud. LHV Varahaldus tegi head tööd pensionikogujate vara hoidmisel, kui augustis turud korrektsiooni läbi tegid, ja seda märkasid ka meie pensionikogujad» toonitas Kilu. «Meil on ambitsioon kasvada sama hooga edasi ja pakkuda ka tuleval aastal klientidele uuendusi, mis elu mugavamaks muudavad,» lisas ta.

Pangajuht toonitas veel, et LHV Groupil seisab ees aktsiate börsile toomine. «Võimalik IPO on LHV Groupi jaoks kindlasti tuleva aasta suurprojekt,» sõnas Kilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles