Robert Kitt: negatiivsed intressid on uus reaalsus

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Eesti juht Robert Kitt.
Swedbank Eesti juht Robert Kitt. Foto: SCANPIX

Swedbank Eesti juht Robert Kitt ütles Postimehele, et lõppev aasta oli nii Eesti majandusele kui pangandusele edukas, sõltumata suhteliselt ebakindlast ja aina keerukamaks muutuvast keskkonnast.

«Pankade jaoks on selle aasta olulisteks märksõnadeks laenuportfelli kasv ja negatiivsed baasintressid. Kasvanud on nii eraisikute kui ettevõtete laenud, mis näitab tarbijate kindlustunnet ja seda, et ettevõtted saavad keerulistest oludest olenemata endiselt hästi hakkama,» selgitas Kitt. «Negatiivsed intressid on uus reaalsus, mis nüüd, kus ka 6 kuu Euribor on kukkunud alla nulli, puudutab professionaalsete turuosaliste ja hoiustajate kõrval ka paljusid laenuvõtjaid. Tegu on pretsedenditu olukorraga, mida enamus majandusinimesi veel paar aastat tagasi võimalikuks poleks pidanud,» lisas ta.

Kitti sõnul oli Swedbanki jaoks sel aastal olulisemate sündmuste seas erakorraline dividendimakse, millega kaasnes 100 miljoni suurune panus riigi maksutuludesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles