Tallinna lennuhooldusettevõte plaanib laieneda välisriikidesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnetic MRO juhatuse liige Risto Mäeots.
Magnetic MRO juhatuse liige Risto Mäeots. Foto: Sander Ilvest

Eesti lennukite hoolduse ja remondiga tegelev ettevõte Magnetic MRO plaanib ka edaspidi kaupade ja teenuste eksporti välisriikidesse arendada, ent kapitalimahukaid investeeringuid väljaspool Eestit ei planeeri.

«Oleme viimasel aastal laienenud väljapoole Eestit üsna edukalt. Plaanime ka edaspidi laieneda, kuid laienemine toimub peamiselt kaupade ja teenuste arvelt. Kapitalimahukaid investeeringuid, nagu angaarid ja töökojad, me väljaspool Eestit ei planeeri,» ütles Magnetic MRO operatsioonijuht Risto Mäeots BNSile.

Tallinna lennujaama uue spetsiaalselt lennukite värvimisele orienteeritud angaari kohta märkis Mäeots, et täpne maksumus pole veel selge, kuna praegu koostab ettevõte hankedokumente. «Hind selgub hankega, loodetavasti märtsiks 2016,» rääkis ta.

Uus angaar saab plaanide kohaselt valmis 2017. aastal. Vajaduse uue angaari järele tingib värvimisteenuse suurenenud nõudlus. Praeguseks on Magnetic MRO sõlminud eellepped ning on alustanud ka 2000-ruutmeetrise angaari ehituse ettevalmistamist.

2002. aastal asutatud lennukite remondi ja hooldusega tegelev Magnetic MRO kuulus kuni 2010. aastani Põhjamaade lennundusfirmale SAS, siis omandas ettevõtte Baltcap Private Equity Fund. Eelmisel aastal omandasid kolmandiku ettevõttest kaks Küprosel registreeritud firmat, Sasmex Investments Ltd ja Tiaravia Services Ltd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles