Farmi piimatööstus kavatseb laieneda Rootsi turule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmi piim
Farmi piim Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eksporti lihtsustava ülemaailmse FSSC 22000 toiduohutussertifikaadi hankinud aktsiaselts Farmi Piimatööstus plaanib järgmisel aastal oma piimatooteid Rootsi turule müüma hakata.

«Peamised turud, kuhu me praegu ekspordime, on lähinaabrid Soome, Läti ja Leedu. Samas aitab meil saadud sertifikaat laieneda järgmisel aastal jõulisemalt. Praegu tooksin välja Rootsi, kus näeme kõige suuremat võimalust oma tooteid eksportida,» ütles Farmi Piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik BNSile.

Kallaspooliku sõnul suurendas ettevõte tänavu eksporti ligikaudu 25 protsenti. Ka tulevaks aastaks plaanitakse kasvu, aga kui suurt täpselt, ei soovinud turundusjuht ennustada.

Kallaspooliku sõnul eelnes sertifikaadi saamisele mitmepäevane töö. «Ettevõtte tööprotsesse auditeeriti neli päeva, uuriti kõike alates tooraine saabumisest ja vastuvõtmisest kuni toodangu jõudmiseni kauplustesse,» ütles ta. 

FSSC 22000 on rahvusvaheliselt tunnustatud toiduainetööstuse ettevõtetele mõeldud toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifitseerimise skeem, mis hõlmab interaktiivset kommunikatsiooni, juhtimissüsteemi ja ohukontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles