Kuidas õigesti hääldada tuntud brändide Samsungi, Hyundai ja Daewoo nimesid?

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
07.09.2015. Tallinn. Samsung S6 Edge+. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
07.09.2015. Tallinn. Samsung S6 Edge+. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/

Portaal Makeuseof annab hüva nõu selle kohta, kuidas korrektselt hääldada kolme Lõuna-Korea päritolu maailmakuulsa tehnoloogiabrändi nimesid, millega paraku pidevalt eksima kiputakse.
 

Samsung on 1938. aastal asutatud suurettevõte, mis on nii maailma suurim mobiiltelefonitootja, kui ka üks suurimaid laevaehitajaid. Lisaks tegeletakse veel väga erinevate ettevõtmistega - kindlustusest kuni keemiaärideni. Mullu oli kontserni käibeks 305 miljardit USA dollarit ning kasumit teeniti 22,1 miljardit dollarit.

Hyundai asutati 1947. aastal ehitusettevõttena, kuid järgnevatel aastakümnetel laieneti erinevatele tegevusaladele. Peale 1990ndate lõpu Ida-Aasia majanduskriisi jagunes suurkontsern mitmeks ettevõtteks, millest tuntuima, autotootja Hyundai Motor Company käive oli mullu 81 miljardit dollarit ning kasum 17 miljardit dollarit.

Daewoo on nüüdseks tegevuse lõpetanud Lõuna-Korea suurkontsern, mille autoüksuse ostis 2001. aastal üles USA konkurent General Motors.

Allolevas videos õpetatakse kõigi kolme tuntud brändi nimetuse korrektset hääldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles