Fotod: EMSA töötajad piketeerivad vallandatud usaldusisiku heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21.12.2015. Tallinn. Protesteerijad Rävala pst. 3 ees. Transiidikeskuse AS töötajad. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
21.12.2015. Tallinn. Protesteerijad Rävala pst. 3 ees. Transiidikeskuse AS töötajad. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/

Täna seisid Rävala puiestee alguses piketeerijad, kes nõudsid Transiidikeskuse vallandatud usaldusisiku Sergei Mastepani tööle ennistamist.

Tänane protest oli järjekorras juba 89 – Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing on Transiidikeskuse peaukse juures kaks korda päevas. Pikettide eesmärk on panna Transiidikeskuse töötajad end ebamugavalt tundma. «Ja ega nad ei vaata eriti meie poole. Keeravad pea ära või räägivad telefoniga või...,» ütles üks piketeerijatest, EMSA töötaja Hannes.

Mastepan on Transiidikeskuse ametiühingu usaldusisik, kes vallandati 1. oktoobril. EMSA hindas, et vallandamise põhjused on väga otsitud ning otseselt seotud Mastepani rolliga ametiühingus.

Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee ütles oktoobris BNSile, et Mastepani töösuhte peatamine ei olnud seotud tema staatusega ametiühingus, vaid distsiplinaarrikkumistega.

«Töösuhte lõpetamine Sergei Mastepaniga ei ole seotud tema usaldusisiku staatusega EMSAs. Mastepan on viimase viie kuu jooksul toime pannud viis distsiplinaarrikkumist seoses töölepingu tingimuste rikkumise ja tööandja maine kahjustamisega ning sai ka mitu hoiatust, kuid käitumine sellest ei muutunud,» rääkis Laidvee.

EMSA seisukoht aga oli, et Mastepan vallandati seoses kuulumisega ametiühingusse ning plaanis Transiidikeskust kohtusse anda. Samal päeval aga tuli uudis, et Transiidikeskus on EMSA juba kohtusse andnud – valdeväidete esitamise ning majandustegevusse sekkumise eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles