Eesti Energia kaalub võimalust rajada Tootsi Suursohu tuulepark

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Energia kaalub võimalust ehitada Pärnumaale tuulepark, praegu koostab ettevõte sel otstarbel Tootsi Suursoo planeeringut.

«Koostame praegu planeeringut Tootsi Suursoo tuulepargile, et määrata, millises mahus ja kuhu täpsemalt saab tuulikuid rajada,» ütles Eesti Energia meediasuhete juht Kaarel Kuusk BNS-ile.

Eesmärk on tekitada võimalus ehitada tulevikus Tootsi ammendunud turbaväljale tuuleenergia tootmispaik, lisas ta. «Hetkel on tuulepargi rajamise täpsemast ajakavast veel vara rääkida, kuna investeerimisotsusele eelneb veel rida arendustegevusi,» märkis Kuusk.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ütles kevadel intervjuus BNS-ile, et Eestis ei saa väga palju tuulikuid juurde tulla, kuna limiit on täis ja hetkel toetusi juurde ei jagata. «Kui tulevad järgmised eesmärgid ja jagatakse järgmisi toetusi, siis tuleb taastuvenergiat kindlasti juurde,» ütles ta toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles