Toftan ehitab Võrumaale 32 miljonit maksva saeveski

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toftani saekaater Sõmerpalus.
Toftani saekaater Sõmerpalus. Foto: toftan.ee

Rootsi kapitalil põhinev AS Toftan investeerib uue saeveski rajamisse Võrumaale Sõmerpalu valda 32 miljonit eurot, kirjutab Äripäev.

Toftani juhi Martin Arula sõnul toetab investeerimist nii kohalik investeerimiskliima kui ka tooraine kättesaadavus, selle lisaväärtustamise võimalused, ettevõtte võimekus uue projektiga kaasa tulla ning klientide nõudlus ehk võimalus müüa uue tehase toodangut praegustele ja uutele klientidele.

Uue saeveski eripära on Arula sõnul tooraine, mis saab olla pikkuses kolm meetrit ja 8–18 cm läbimõõdus. Tavaliselt vaid paberi- ja küttepuiduks sobivast materjalist saab Toftan uue saeveski abil rohkem kvaliteetset saematerjali kätte.

Kasutatav tehnoloogia on Arula sõnul osaliselt prototüüptehnoloogia ja tagab kõrge tootlikkuse väheste jooksvate kuludega. Tehnoloogia pärineb Soomest, Rootsist ja osalt ka Kanadast.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles