Tööstustoodangu odavnemine jätkus novembris

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mööblitootmises langesid tootjahinnad keskmisest enam.
Mööblitootmises langesid tootjahinnad keskmisest enam. Foto: Tairo Lutter

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes novembris võrreldes oktoobriga 0,3 ja võrreldes eelmise aasta novembriga 1,7 protsenti, teatas statistikaamet.

Eelmise kuuga võrreldes mõjutas tootjahinnaindeksit keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning mööblitootmises, aga ka hindade tõus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises.

Eelmise aastaga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ja toiduainete tootmises ning kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, samuti hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises ja mäetööstuses.

Novembris jätkasid kukkumist ka ekspordi ja impordi hinnaindeksid. Ekspordihinnaindeks langes kuuga 0,3 ja aastaga 3,6 protsenti. Impordihinnaindeks langes kuuga 0,2 aastaga 4,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles