Volkswageni eksjuht saab endiselt hiiglaslikku palka

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni lahkuv tegevjuht Martin Winterkorn.
Volkswageni lahkuv tegevjuht Martin Winterkorn. Foto: SCANPIX

Diisliskandaali tõttu Volkswagenist lahkunud juht Martin Winterkorn on saksa uuriva meedia andmeil endiselt ettevõtte palgal ja saab hiiglaslikke summasid.

Handelsblatt ja saksa rahvusringhäälingu uuriva saate Frontal 21 andmetel kehtib Winterkorni leping Volkswagenis suisa 2016. aasta lõpuni ning ta saab täispalka, vahendab Business Insider.

Artiklites tsiteeriti Volkswageni nõukogule lähedalseisvaid allikaid. Winterkorn juhtis Volkswagenit aastast 2007, kuid oli sunnitud selle aasta septembris lahkuma, kui selgus, et ettevõte on süsteemselt petnud heitgaasitestides.

Tema aastane palk on 1,62 miljonit eurot, millele lisanduvad helded boonused. 2014. aastal maksti talle kokku rohkem kui 15 miljonit eurot. 2015. aasta eest saab ta väidetavalt rohkem kui 10 miljonit eurot.

Väidetavalt tahtis Volkswagen mehe vallandada, kuid ei tahtnud maksta ülisuuri lahkumishüvitisi, kuna kardeti avalikku kriitikat. Winterkorn aga ei nõustunud sellest loobuma, kuna ei pea ennast skandaalis süüdlaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles