Pangad prognoosivad naftahinna tuntavat langust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta Iraagis. Pilt on illustratiivne
Nafta Iraagis. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Kuigi naftahind on juba ülimadal, on nii Euroopa kui ka USA pangad seisukohal, et sellel on veel tublisti langusruumi, kirjutab uudisteagentuur Six.

Rootsi Handelsbankeni turuanalüüsis öeldakse, et Põhjamere brendi barrelihind võib järgmise aasta esimesel poolel langeda 30 dollarile, vahendab BNS. 

Ka USA Citigroup on seisukohal, et barrelihind võib langeda 30 dollari tasemele, kui kõik naftahoidlad saavad täis enne, kui naftafirmad tootmist vähendavad.

USA investeerimispank Goldman Sachs tõdeb, et USA-s tööd jätkavate puurtornide arv ja investeerimisplaanid vitavad sellele et nafta ületootmine jätkub ja USA WTI-nafta barrelihind võib langeda 20 dollarile, mis võib sundida nõrgemaid tootjaid naftatootmist peatama.

Viimase kahe nädala naftahinna suure languse põhjustena toob Handelsbanken ära järgmised: naftakartell OPEC keeldus tootmiskvooti vähendamast, Iraan on peatselt naasmas naftaturule ning USA kildanaftatoodang ei näita vähenemise märke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles