Ministeerium salastas kogemata Oscarit püüdva «Vehkleja» eelarve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vehkleja».
«Vehkleja». Foto: Kaader filmist

Äsja võõrkeelse filmi Oscari ning Kuldgloobuse nominentide hulka pääsenud mängifilmi «Vehkleja» turunduseelarve salastati 75 aastaks.

Kultuuriministeerium on dokumendiregistris «Vehkleja» tegijate osavõtu Kuldgloobuse galast ja Oscari-kampaania kulude rahastamise salastanud 75 aastaks. Vastav dokument kannab 17. detsembri kuupäeva ning sellele kehtib juurdepääsupiirang 2090. aastani. Tõsi, selgituses öeldakse, et ministeerium katab kulud osaliselt. Raha eraldati osaühingule Allfilm, vahendab Äripäev

Täna saatis kultuuriministeerium teate, et tegemist oli tehnilise probleemiga - dokumendihaldussüsteem määras taotlusele automaatselt juurdepääsupiirangu.

«Küsimus on nüüd lahendatud ning kuna dokument ei sisalda delikaatseid isikuandmeid ega ärisaladust, on see dokument avalik,» edastas kultuuriministeeriumi avalike suhete juht Meelis Kompus.

Eraldatav summa selgub pärast taotluse menetlemist komisjoni poolt, lisas Kompus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles