Euroopa Komisjon pakub põllumajandustoetustele kolme tulevikuteed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon näeb põllumajandusele ette kolme tulevikuteed
Euroopa Komisjon näeb põllumajandusele ette kolme tulevikuteed Foto: Margus Ansu

Euroopa Komisjoni avalikustas eile ühtse põllumajanduspoliitika kava, mis näeb ette põllumajandustoetuste määra ühtlustamist vanades ja uutes liikmesriikides, toetuste süsteemi muutmiseks on välja pakutud kolm teed.

Esimene võimalus on jätkata toetuste maksmist ka peale 2013. aastat üldjoontes nii, nagu seda on seni tehtud ja vajadusel toetusi erinevates riikides ühtlustada.

Teine tulevikutee näeb ette toetuste süsteemi põhjalikku ümberkorraldamist ja toetuste määra ühtlustamist erinevate riikide vahel. Teise variandi kohaselt koosneksid toetused sissetulekutoetusest, keskkonnakaitsele suunatud toetusest, kompensatsioonist looduslikest tingimustest tulenevate piirangute korvamiseks ning eritoetusest spetsiaalsete sektorite või regioonide ergutamiseks.

Kolmas variant kaotaks tootmisele ja turule suunatud toetused ja keskenduks hoopis keskkonnahoiule ja kliimamuutustega võitlemisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles