Michal kinnitas riigiettevõtete nõukogudesse rea erakondlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Postimees

Rahandusminister Sven Sestri ettepanekut arvesse võttes kinnitas majandus- ja taristuminister Kristen Michal viie riigiettevõtte nõukogudesse uued liikmed, kelle seas on mitmeid erakondlasi.

Michal on välja töötanud kava koondada riigile kuuluvad transpordifirmad ühe katuse alla. Tema hinnangul ei peaks riigile kuuluvate transpordifirmade nõukogudes poliitikuid olema. Kuid valdusfima nõukogus olevad poliitikud võiksid olla kogenud ja tuntud - nemad on vahelüli ärilise ja poliitilise poole vahel. Ent selle valdusfirmaga võib aega minna kuni kaks aastat.

Teede Tehnokeskuse nõukogu liikmeteks määras minister Erko Vallbaumi ja reformierakondlase Tõnis Kõivu. Vallbaum on hästi kursis maanteetranspordi ja logistikasektoriga, olles transpordiettevõtte AS Lajos juhataja. Õigusliku akadeemilise taustaga Kõivul on varasem töökogemus RK Riigieelarve kontrolli komisjoni liikmena.

Minister kutsus nõukogu liikmete kohalt tagasi reformierakondlase Aare Heinvee ja keskerakondlase Lauri Laatsi, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Eesti Lootsi nõukogu liikmeks nimetas majandusminister IRLi liikme Georg Linkovi. Linkov on juhtinud Kärdla linna ning Hiiu valda, samuti on ta tegelenud mitmete omavalitsuse asutatud äriühingute, sihtasutuste ja MTÜ-de juhtimisega. Minister kutsus nõukogu liikme kohalt tagasi reformierakondlase Alar Tammingu.

Eesti Posti nõukogu liikmeks nimetas minister IRLi liikme Veiko Tišleri. Tišler on pikaaegse kogemusega ettevõtja, varasemalt olnud ka Tallinna Sadama nõukogu liige. Nõukogu liikme kohalt kutsuti tagasi sotsiaaldemokraadist Mailis Alt.

Lennuliiklusteeninduse nõukogu liikmeks määras majandusminister Margo Klaasimägi. Klaasmägi on pikaaegse kogemusega ettevõtja, metsa kasvatamisega tegeleva Eesti kapitalil põhineva ettevõtte OÜ Artiston juhatuse esimees, ta on olnud ka mitmete teiste äriühingute juhatuse või nõukogu liige. Minister kutsus nõukogu liikme kohalt tagasi Jaan Tamme.

Eleringi nõukogu liikmeks määras minister IRLi liikme Priit Alamäe. Alamäe on infotehnoloogia alal tegutsev ettevõtja ja rahvusvahelise tarkvaraarendusettevõtte Nortal AS-i juhatuse esimees. Nõukogu liikme kohalt kutsus minister tagasi Heiki Tammoja.

Saarte Liinid nõukogus pikendati reformierakondlase Tarmo Männi volitusi. Mänd on olnud Saarte Liinide nõukogus 2010. aastast, ning on kursis ettevõtte strateegia ja arengutega. Endise, Lääne, Saare ja Hiiu ringkonnast valitud Riigikogu ja Riigikogu rahanduskomisjoni liikmena ning täna Käina volikogu liikmena, on ta kursis saarte elanike ootustega ettevõttele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles