Rosimannus ja tema äripartner raputasid võlad varifirmale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rosimannus.
Rain Rosimannus. Foto: Liis Treimann

Reformierakonna poliitikat ja strateegiaid kujundanud, ent ametlikult suurest poliitikast taandunud Rain Rosimannusele ja tema äripartnerile Erki Siitanile kuulunud meditsiinitehnika ettevõte Dokto Baltic OÜ on Leedu partnerile võlgu üle 100 000 euro ning kuigi aastaid jagati leedukatele lubadusi võla tasumiseks, raputati see lõpuks maha tuntud firmadematjale.

2012. aastal hakkas Rosimannus koos Siitaniga vahendama kiirabiautode ja reisibusside ümberehitamist ettevõttes Dokto Baltic, vahendab Äripäev.

Paraku aga ei läinud ettevõtte äri soovitud rada ja välja hõigatud plaanid kiskusid hapuks. Dokto Baltic oli jäänud võlgu vähemalt ühele oma partnerile, Leedu ettevõttele Altas komercinis transportas.

Kuna pooled ei saanud pikka aega võlgnevuse ja selle tasumise suhtes kokkuleppele, pöördusid leedukad oma nõudega Eestis kohtusse ja 2014. aasta märtsis kinnitaski Dokto Balticu võlgnevuse Leedu firma ees Harju maakohus. Sealt edasi püüdis võlga sisse nõuda esmalt kohtutäitur, kelle käed jäid aga lühikeseks, ning leedukad pidid minema pankrotiavalduse teed.

Tänavu jaanuaris toimus tehing, millega Siitan ja Rosimannusele kuuluv OÜ Väädi liigutasid oma võrdselt jagunenud osalused Dokto Balticus kurikuulsale Panamal registreeritud varifirmale Transatlantic International Brokers Corp, mis on Eestis osalenud sadade probleemsete firmade likvideerimises. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles