Ossinovski: Estonian Airi töötajaid olla survestatud omal soovil lahkuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Marko Saarm / Sakala

Estonian Air olevat üritanud survestada töötajaid omal soovil lahkuma, et pääseda koondamishüvituste maksmisest, ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski tänasel valitsuse pressikonverentsil.

«Kommunikatsioon Estonian Airi juhtkonna poolt oma töötajate suhtes ei olnud väga õnnestunud. Võib isegi tugevamalt öelda – oli ääretult ebaõnnestunud,» ütles Ossinovski.

Üsna pea peale lennufirma tegevuse lõppemist selgus, et töötajad ei pruugigi kollektiivlepingu alusel koondamishüvitisi saada.

«Minuni jõudsid mingi hetk signaalid, et töötajaid olevat survestatud selleks, et nad kirjutaksid omal soovil lahkumiseks avalduse selleks, et ei peaks maksma koondamishüvitisi,» ütles minister, lisades, et see kindlasti pole ei normaalne ega aktsepteeritav. «Selline ebamõistlik, mitte-euroopalik ja mitte-eestilik praktika ei leidnud lõpuks Estonian Airis aset.»

Eesti riigil on Ossinovski sõnul loodud üsna korralik töötuskindlustussüsteem, mis tähendab seda, et kõik koondatud inimesed saavad vastavalt seadusele hüvitist. Ta ütles, et pahameel tulenes sellest, et kollektiivlepingus seisvad tingimused olid heldemad kui riigis üldiselt kokkulepitu.

«Vahepeal oli arutelu, et kas riik võiks täita seda kollektiivlepingu kokkulepet, aga erinevatel põhjustel, eeskätt juriidilistel põhjustel, ei olnud see võimalik,» ütles Ossinovski.

Estonian Air saatis laiali kirja võlausaldajatele, paludes töötajate nõuete eelistamist, ent mitmed võlausaldajad olid selle vastu. Praegu käimasolevas pankrotis on endised töötajad lennufirma võlausaldajate seas.

Majandus- ja taristuminister on ühel varasemal valitsuse pressikonverentsil märkinud, et vahe on töötaja jaoks märkimisväärne. Kui keskmise staažiga piloodi koondamishüvitis kollektiivlepingu järgi oleks 40 000 eurot, siis töötukassast saab ta poole sellest summast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles