Komi lennufirma Komiaviatrans võib hakata Tallinna lendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komiaviatransi värvides Embraer.
Komiaviatransi värvides Embraer. Foto: www.komiaviatrans.ru

Venemaal Komi Vabariigis tegutsev lennufirma Komiaviatrans sai riigilt loa lennata Euroopasse, muu hulgas võib lennufirma alustada lende ka Tallinna.

Litsents võimaldab Komi vabariigist Euroopa riikidesse lennata. Näiteks võib ettevõte vahemaandumisega Peterburis lennata Amsterdami, Kopenhaagenisse, Tallinna ja Bakuusse, teatas Vene tööstus- ja transpordiministeerium.

Lisaks kavatseb Komiaviatrans suurendada riigisiseste lendude arvu ja käivitada veel detsembris Sõktõvkar-Sotši liini vahemaandumisega Permis ning järgmisel aastal taasavada Sõktõvkar-Kaasani liini. Et lennuvõrku laiendada, plaanib ettevõte lähiajal ka enda lennukiparki suurendada, liisides lähiajal kaks Embraer ERJ-145 õhusõidukit.

«Vabariigi jaoks on lennuühenduste edasi arendamise võtmetähtsusega küsimus. Laienev liinivõrgustik ning ligipääs üleriigilisele transporditurule annab Komiaviatransile võimaluse saada reisiturul juhtpositsioon, lahendada regiooni ligipääsetavuse probleem ning märkimisväärselt suurendada elanikkonna liikumisvõimet,» ütles Komi tööstus- ja transpordiminister Nikolai Gerasimov.

Aasta alguses alustas Komiaviatrans regulaarseid otselende Sõktõvkarist Moskvasse, Peterburi, Jekaterinburgi, Samarasse, Permi, Kirovisse ja Narjan-Mari. Samuti lendab firma otse Uhtast Moskvasse ning Usinskist Moskvasse, Peterburi ja Ufaasse. Suvel lendab ettevõte ka Sõktõvkarist Krasnodari, Anapasse ja Mineralnõje Vodõsse.

Komiaviatransi omanduses on Sõktõvkari, Uhta, Sinski, Vorkuta, Petšora, Vuktõli, Ust-Tsilma ja Inta lennujaamad. Ettevõte tegutseb peamiselt Komi Vabariigis ning Neenetsi ja Jamali Neenetsi autonoomsetes ringkondades. Ettevõtte masinapargis on enam kui 60 Mi-8 ja Mi-2 kopterit, neli L-410 ja neli Embraer ERJ-145 lennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles