Soome riik hakkas Rauma laevatehase investoriks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki reisiparvlaev Silja Serenade eelmises värskendusremondis Rauma dokis.
Tallinki reisiparvlaev Silja Serenade eelmises värskendusremondis Rauma dokis. Foto: rmcfinland.fi

Soome majandusministeeriumi teatel osaleb riiklik investeerimisfirma Suomen Teollisuussijoitus Rauma laevatehase omakapitali laiendamises.

Investeerimisringiga tahab Rauma doki omanikettevõte Rauma Marine Constructions (RMC) tõsta laevatehase omakapitali 25 miljoni euroni. Suomen Teollisuussijoitus investeerib viis miljonit eurot, saades vastu ligi viiendiku suuruse osaluse ettevõttes.

Majandusministri Olli Rehni sõnul võimaldab lisainvesteering ka suuremate laevatellimuste täitmise Rauma dokis, vahendas Soome rahvusringhääling YLE. «Investeeringud ettevõttesse annavad põhjust usukuda ettevõtte tulevikku, selle oskusteabesse ja võimesse tegutseda sujuvalt muu hulgas ka nõudlikel Arktika- ja spetsiaallaevade turgudel,» ütles Rehn.

Ministeeriumi teatel annavad Helsingi ja Turu dokkide täis tellimusraamatud Rauma dokile võimaluse saada ka reisiparvlaevade tellimusi.

«See tähendaks vähemalt sadu uusi töökohti, eriti just doki allhankijate võrgustikku. Kauaaegne laevaehituse pärand ja suur kohalik toetus annavad usku selle projekti õnnestumisse,» ütles tööminister Jari Lindström.

RMC teised uued investorid on investeerimisettevõtted Taaleritehdas ja Finda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles