Juncker hoiatas lõdvale rahapoliitikale nõjatumise eest

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker hoiatas eurotsooni valitsusi majanduskasvu vallas liiga tugevasti lõdvale rahapoliitikale nõjatumise eest ning toonitas, et riigirahandusi tuleb kiiremas korras tugevdada ja investeeringutele hoogu anda.

«Meie majanduslik taastumine on alles habras,» ütles Juncker eile europarlamendi ees esinedes. «Minu vaatevinklist ei ole kriis läbi ning enesega rahulolu ei tohiks tekkida. Isegi kui meid on aidanud Euroopa Keskpanga sammud, on meil vaid lühike võimaluse aken oma reformikavaga edasi pressimiseks.»

5. novembril kärpis Euroopa Komisjon oma prognoose euroala kasvu ja inflatsiooni osas aastaks 2016, tuues põhjusteks globaalsed väljakutsed, madalate naftahindade mõju möödumise ning nõrgema euro, kirjutab Bloomberg Business.

Nagu teatas komisjon, kasvab euroala majandus tuleval aastal 1,8 ja mitte 1,9 protsendi jagu, nagu varem pakuti. Inflatsiooni tuleb aga ainult üks protsent varasemalt pakutud 1,5 asemel.

Detsembri alguses teatas Euroopa Keskpanga president Mario Draghi täiendavatest stiimulitest, mille kohta eelnevalt nädalate kaupa vihjeid väljastati.

Junckerile lisaks sõnastas eile europarlamendis sisuliselt sama hoiatuse ka eurogrupi juht Jeroen Djisselbloem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles