Ida-Lätis luuakse Latgale erimajandustsoon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latgale elanikud 2012. aastal Läti parlamendi ees protestimas piirkonna kõrge tööpuuduse ja kehva majandusliku olukorra üle.
Latgale elanikud 2012. aastal Läti parlamendi ees protestimas piirkonna kõrge tööpuuduse ja kehva majandusliku olukorra üle. Foto: ILMARS ZNOTINS / AFP

Läti valitsus toetas täna keskkonna- ja regionaalarengu ministeeriumi koostatud seaduseelnõu, mis näeb ette Ida-Lätis Latgale erimajandustsooni loomise.

Selle eesmärk on toetada Latgale piirkonna arengut ning tõmmata sinna investeeringuid, et arendada infrastruktuuri ja luua uusi töökohti. Latgale piirkond on praegu Lätis sotsiaalselt ja majanduslikult arengult maha jäänud. Sisemajanduse koguprodukt inimese kohta on Riias kaks korda suurem kui Latgales. Piirkonna töötuse määr on 12,1 protsenti.

Läti valitsus peab kindlaks määrama erimajandustsooni territooriumi. Selle maksimaalne suurus tuleb 727 ruutkilomeetrit.

See seaduseelnõu vajab parlamendi heakskiitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles