Edukate ettevõtjate seitse rahaasju puudutavat nõuannet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Business Insider uuris edukatelt USA ettevõtjatelt, millist rahaasju puudutavat nõu annaks nad oma karjääri alguses olevatele inimestele.

«Investeeri oma karjääri ning siis tuleb ka raha»

«Mul vedas, kuna mulle anti kodust kaasa põhimõtted, mis tähtsustavad säästmist ning alla oma võimete elamist. Alles hiljem avastasin ma aga, et pikaajaline majanduslik edu sõltub professionaalse karjääri planeerimisest,» rääkis Wealthfronti tegevjuht Adam Nash. «Ma usun, et 20ndates eluaastates tuleks end siduda juba küpsete, kuid siiski veel kiire kasvuga ettevõtetega. Pikas perspektiivis on ettevõte, millega sa liitud, palju olulisem, kui see, milline on alguses sinu ametikoht või palganumber.»

«Pane kõrvale rohkem raha, kui sa arvad, et sa suudad, ning õpi ilma selle rahata elama»

«Raha jõuab sinuni siis, kui sa oled selleks valmis,» selgitas ettevõtja ja ärikoolitaja Lewis Howes. «Alusta väikeste maksete tegemisega säästmiseks ning investeerimiseks, isegi kui selleks on vaid 10 dollarit kuus. Seejärel suurenda igal aastal oma automaatseid makseid säästmis- ja investeerimiskontole kuni piirini, mis on juba ebamugav ning pea sellest strateegiast kinni.»

«Oma alati rahalist puhvrit»

«Enne investeerimist või uue ettevõtte asutamist ole kindel, et sul on vähemalt järgmise kuue kuu arvete ja elamise tarbeks raha kõrvale pandud, » rääkis miljonär John Paul Mitchell Systemsi asutaja ja alkoholibrändi Patron omanik John Paul DeJoria. «Puhvri olemasolu on ülioluline, et sul maanduks ebaõnnestumise korral võimalikult pehmelt.»

«Alusta varakult pensioniajaks säästmisega»

«Raha säästmiseks pole kunagi liiga vara. Isegi teismelised saavad lapsehoidmise või muu tööga teenitud raha kõrvale panna,» selgitas Learnvest.com asutaja ja tegevjuht Alexa von Tobel.

«Võta laenu ainult siis, kui oled kindel, et see tasub end pikas perspektiivis ära»

«Laenata tuleks ainult juhul, kui tegu on pikaajalise investeeringuga, mis tasub end tulevikus ära – näiteks on selleks kodu, mille rahaline väärtus tõuseb ajaga või haridus, mis tagab sulle edaspidi suuremad teenimisvõimalused,» soovitas HighToweri tegevjuht Elliot Weissbluth. «Ma jõudsin selle järelduseni juba õnneks ülikooliajal, mil kaalusin uue auto ostmist. Mul oli suur kiusatus võtta suur laen ja osta uus, viimase peal mudel. Peale seda, kui ma olin välja arvutanud osamaksete ja intressi suuruse, ei suutnud ma endale õigustada nii suure rahasumma laenamist, et osta sõiduk, mille väärtus kahaneb drastiliselt samal hetkel, mil ma selle ostulepingule alla kirjutan. Selle asemel ostsin ma hoopis kasutatud Jeepi, õppisin, kuidas seda parandada ning autode ülesputitamisest sai minu jaoks meeldiv hobi.»

«Tee endale selgeks investeerimise põhimõtted, isegi kui sul pole investeerimiseks raha»

«Praegu kahetsen, et ma oma 20ndates eluaastates ei pühendanud rohkem aega investeerimise aluste õppimisele, mis sellest, et mul ei olnud toona rahapaigutamiseks võimalusi,» tunnistas miljonär Steve Siebold. «See oleks mind ette valmistanud hilisemaks eluperioodiks, millal ma hakkasin aktiivselt börsil tegutsema.»

«Leiuta viis, kuidas oma tõeliste huvide abil raha teenida»

«Kõigepealt tuleks investeerida oma huvidesse ja annete arendamisse ning seejärel luua strateegia, kuidas sellega raha teenida,» rääkis prestiižsse elustiiliettevõtte Manhattan´s Core Club asutaja Jennie Enterprise. «Ma olen õnnelik, kuna ma tegin endale oma huvid ja eesmärgid selgeks juba varases nooruses ning näen kõiki teele ette sattunud tõkkeid ainult kui põnevaid väljakutseid. Ettevõtjatele on keerulised väljakutsed kui kingitused, mille abil areneda, mitte kuristikud, millest hoiduda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles