Premia jäätiseid arendatakse nüüd Riias

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia Tallinna Külmhoone juhatuse esimees Aivar Aus oma ettevõtte jäätisevalikuga.
Premia Tallinna Külmhoone juhatuse esimees Aivar Aus oma ettevõtte jäätisevalikuga. Foto: Eero Vaba

Eesti juhtiv jäätisetootja Premia sai Venemaalt pärit omanikuga tänu rahvusvahelisele haardele tegutsemiseks kindlust juurde.

Jäätisetööstus kujutab endast ilmekat näidet sellest, kuidas tihe konkurents tuleb tarbijale kasuks. Näiteks Soomes müüakse tootjatevahelises võitluses aastate jooksul kujunenud turu jagunemise tõttu palju väiksemas valikus jäätiseid. Eestis peavad külmhooned üliagaralt uusi tooteid arendama, et kaubanduskettides oma külmutuskappidega silma paista.

Premia tootearendus tuleb nüüd peamiselt Riias asuvast peakontorist. «Riia kombinaadis töötavad väga tugevad Venemaalt pärit asjatundjad, kes sõidavad igal aastal läbi olulisemad Aasia ja Ameerika riigid, et viia ettevõte kurssi uute toodete ja pakenditega. Premia saab nendelt olulist abi nii silmaringi laiendamise kui ka turunduse alal,» rääkis tänavu sügisel Premia Tallinna Külmhoones juhtimise enda kätte haaranud Aivar Aus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles